Dátum: 25.05.2025
  • Tlačiť stránku
  • Archívny InfoLib
  •  
  •  
  • rss

Spät

Chute a vône krajín celého sveta

25.04.2016
prednáška s besedou v piatok 29. apríla 2016 o 12,30 h do Zemplínskej knižnice v Trebišove

Širokú škálu chutí a  pestrosti jedál nám poskytujú práve koreniny. Tým, že koreniny obsahujú enzýmy, vitamíny, éterické oleje, glykozidy, alkaloidy, minerálne látky, rôzne kyseliny a horčiny a mnoho iných, ešte nepreskúmaných látok, pôsobia na náš organizmus oživujúco, regulujú trávenie, pôsobia ako katalyzátory a v nemalej miere pôsobia ako liek. O ich dôležitosti svedčí aj to, že ľudia od  praveku až do dnešných čias poznali a používali koreniny. Domovom korenia je Ďaleký východ. Mnohé staré národy ako Egypťania, Číňania, Feníčania a  Rimania používali koreniny aj na liečenie ľudských neduhov. K nám sa mnohé druhy korenia dostali pričinením moreplavcov a doniesli exotický nádych cudzích krajín. Tešili sa a dodnes tešia veľkej obľube, boli a sú veľmi vzácne.

Vyberte sa preto na exkurziu za najznámejšími koreninami sveta a okoreňte si svoj deň vzácnymi informáciami.

v piatok 29. apríla 2016 o 12,30 h do Zemplínskej knižnice v Trebišove

 

Informácie pre

Trendy v oblastiach

Prečítajte si

Anketa

Info mailom

Napíšte Vašu e-mailovú adresu a budete dostávať pravidelné správy z InfoLib.

Spät

Naši partneri