Dátum: 26.04.2024
  • Tlačiť stránku
  • Archívny InfoLib
  •  
  •  
  • rss

Spät

Noc s Andersenom už v piatok 9.10.2020

08.10.2020
15. ročník Noci s Andersenom na Slovensku sa uskutoční v netradičnom termíne 9. októbra 2020. Pri rekordnom počte prihlásených inštitúcií na jarný termín (262 verejných a školských knižníc, materských škôl, kultúrnych centier...) sa nakoniec bude rozprávková noc odohrávať v niekoľkých verejných a školských knižniciach, materských školách, ale aj v desiatkach domácností a detských izbičiek.

15. ročník Noci s Andersenom na Slovensku sa vďaka pandemickým opatreniam nebude odohrávať len v prihlásených inštitúciách, ale dobrodružnú čitateľskú noc môžu deti zažiť aj doma. Aktuálna situácia totiž neumožňuje viacerým prihláseným verejným a školským knižniciam zrealizovať tradičnú Noc s Andersenom. Preto sa niektoré knižnice a školy rozhodli spraviť namiesto Noci s Andersenom Deň s Andersenom, iné pripravujú online verziu a niektoré vyzývajú deti, aby sa zapojili do Noci s Andersenom doma.

Ambasádorka Noci s Andersenom na Slovensku, Dara Rolins, cez videospojenie pozdraví a podporí všetky zúčastnené deti.
Deti sa môžu zapojiť do osvedčenej súťaže s vydavateľstvom Slovart, generálnym partnerom, ktoré zároveň všetkým zúčastneným inštitúciám venuje knižný dar.

Noc s Andersenom od roku 2006 koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Hlavným mediálnym partnerom je Rádio Regina, ktoré pripravuje zaujímavé vysielanie.

Podujatie Noc s Andersenom prvýkrát zorganizovali knihovníčky Mirka Čápová a Hana Hanáčková v roku 2000 v Uherskom Hradišti v Knižnici Bedřicha Beneše Buchlovana. Z komorného podujatia sa stalo medzinárodné podujatie, do ktorého sa zapájajú knižnice nielen v Európe, ale aj na Novom Zélande, Turecku, Malte, Saudskej Arábii a USA.

Ďakujeme všetkým partnerom, ktorí sa aj v tejto zložitej situácii rozhodli podporiť toto originálne podujatie na podporu čítania detí.
Celé znenie tlačovej správy a viac info nájdete na: www.nocsandersenom.sk

 

Informácie pre

Trendy v oblastiach

Prečítajte si

Anketa

Info mailom

Napíšte Vašu e-mailovú adresu a budete dostávať pravidelné správy z InfoLib.

Spät

Naši partneri