Dátum: 16.05.2024
  • Tlačiť stránku
  • Archívny InfoLib
  •  
  •  
  • rss

Spät

Mikulášska burza v knižnici, do januára 2008

10.12.2007
Vihorlatská knižnica v Humennom usporiadala na Mikuláša Burzu kníh. Tí, čo nestihli Mikuláša si môžu prísť vybrať knihy do knižnice aj teraz. Burza potrvá až do januára 2008.

Mikulášska burza v knižnici 

Počas sviatku Mikuláša mali možnosť deti z materských škôl a prvého stupňa základných škôl nájsť vo Vihorlatskej knižnici v Humennom vyše 1 500 detských kníh, ktoré deti týždeň predtým doniesli na výmenu a kníh, ktoré knižnica ponúkla na predaj za symbolických 5 korún.

Vo vestibule ich čakal aj sám Mikuláš so svojím sprievodom . Čert nielenže zariadil psie počasie, ale ešte sa aj smial zo starých kníh. Anjel trpezlivo vysvetľoval deťom, že dobrú knihu číta veľa detí a odtlačky prstov na jej listoch sú pre knihu veľkým vyznamenaním. Mikuláš rozveseľoval všetko navôkol, rozdával sladkosti a deti mu za odmenu napísali na nástenku pekný vinš, zarecitovali či zaspievali, ba aj zatancovali. Miestami sa zdalo, že to bola poriadna Mikulášska trma vrma. Na vine neboli len roztopašné malé ratolesti, ale aj členovia divadla Samé ucho. Najhlavnejšie však bolo to, že deťom žiarili očká a pod pazuchou si niesli usmiate knihy.

Tí, čo nestihli Mikuláša si môžu prísť vybrať  knihy do knižnice aj teraz. Burza potrvá až do januára 2008.
Daniela Kapráľová

         

         

 

Informácie pre

Trendy v oblastiach

Prečítajte si

Anketa

Info mailom

Napíšte Vašu e-mailovú adresu a budete dostávať pravidelné správy z InfoLib.

Spät

Naši partneri